Valokuituhanke etenee

Rakennustyöt ovat edenneet loppusyksystä Vuolijoella ja maanrakentaminen on aloitettu Vuottolahdesta Mainuan suuntaan. Parhaillaan osuuskunta selvittää mahdollisuutta rakentaa valokuituverkkoa myös Kajaanin itä- ja pohjoispuolisiin kyliin ja Paltamoon.

Syyskuussa rakentaja sai vahvistuksen Kajaanin II vaiheen hanketuesta, jonka varmisti kattavan valokuituverkon rakentamisen myös Etelä-Kajaanin kylien alueelle.

KS -lehti 3.11.2021: “Kajaanin kaupunginhallitus on esittänyt kaupunginvaltuustolle, että Siikaverkko Osuuskunnan lainoille myönnetään takaus. Laajakaistayhteydet rakennetaan kaikkien saataville Kajaanin kaupungin alueen haja-asutusalueen koteihin, mm Murtomäkeen, Lehtovaaralle, Lahnasjärvelle, Koivukylälle, Hatulanmäkeen ja Halla-ahoon. Rakennushanke toteutetaan 5.11.2023 mennessä.”

” Hanke toteuttaa maakuntavaltuuston tavoitepäätöstä peittävän ja kiinteän laajakaistayhteyden rakentamiseksi koko Kainuun alueelle vuoteen 2025 mennessä.”

Kyläyhdistyksen sähköpostiin tuli yhteydenotto 2.11.2021 Juhani Marttilalta Siikaverkko Osuuskunnasta: “Haasteena on, että etäisyydet Kajaanin eteläisten kylien alueella ovat pitkiä ja asuntokuntia suhteellisen vähän.”Kattavan verkon toteuttamiseksi alueelle olisi tarpeen nyt miettiä yhteisiä tiedotustoimia ja jalkautumista alueelle. ”

Valokuitu on nyt kaikkien kyliemme asukkaiden saatavilla edullisesti, myös vapaa-ajan asuntoihin. Hankinta nostaa asuntojen arvoa ja verkkoon eivät häiriöt vaikuta samalla tavoin kuin nykyisiin käytössä oleviin yhteyksiin. Nettiyhteyden lisäksi myös televisio toimii häiriöttä laajakaistan kautta.

Mikäli ei pysty 600 € (500 € +100 €: n osuuskunnan jäsenmaksu kertamaksuna) sijoittamaan hankintaan kerralla, niin mahdollisuus on myös osamaksuun. Päätelaite täytyy hankkia erikseen. Sen saa ilmaiseksi, kun tekee päätöksen liittymisestä annettuun aikaan mennessä. Yhteyttähän ei ole pakko ottaa käyttöön, vaikka sen tilaa tontilleen ja seinään asti asennettuna nyt ennen rakennusvaihetta. Rakennusvaiheessa jos tuleekin mieleen, että haluaisi liittymän ottaa, niin sen hinta onkin sitten moninkertainen.

Olisi hyvä, että saataisiin ensi vuonna toteutumaan kattava valokuituverkko kyliemme alueelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s