Tiedotus- ja keskustelutilaisuus maantie 8714 lakkauttamisesta ke 29.11.2017 klo 18 Kajaanin kaupungintalolla

Etelä Kajaanin Kylät ry on lähettänyt  Ely-Keskukselle kannanoton, joka koskee Maantien 8714 Lehtovaara- Viinamäki lakkauttamista välillä Lahnasjärvi – mt 870 (Tuhkalantie), Kajaani ja Sotkamo. Ely-keskus on aloittanut lokakuussa tiesuunnitelman laatimisen ko tieosuuden lakkauttamiseksi. Suunnitelman tarkoituksena on Terrafame Oy kaivoksen pidemmän tähtäimen kehittäminen.

Kyseinen tieosuus koetaan Lahnasjärven ja tien lähialueen asukkaille erittäin tärkeänä. Tietä on käytetty perinteisesti kuljettaessa Lahnasjärven kautta Vuokattiin, Sotkamoon, Kuhmoon sekä Kajaaniin. Mikäli kyseinen tieosuus lakkautetaan, niin tien lähialueen asukkaiden huonot kulkuyhteydet heikentyvät entisestään, sillä toinen kulkuyhteys Kajaaniin ja Vuokattiin Lehtovaaran kautta on soratie, joka etenkin kelirikkoaikaan on huonossa kunnossa. Riittävän hyvien kulkuyhteyksien tulisi olla peruspalvelu, johon myös ”perukassa” asuvan veronmaksajan varoja käytetään. Mikäli kyseistä tieosuutta ei voi säilyttää, tulee korvaavan kulkuyhteyden suunnittelu aloittaa mahdollisimman pian.

Kaikilla , joiden etua tai oikeutta maantien lakkauttaminen koskee, on oikeus kertoa mielipiteensä asiasta. Lisätietoja tienpidon asiantuntija Jussi Sääskilahdelta p 0295 038 288, jussi.saaskilahti@ely-keskus.fi. Tiesuunnitelmaa esitellään tiedotus- ja keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 29.11 .2017 klo 18 alkaen Kajaanin kaupungintalolla, pohjolankatu 13. 

 

Jätä kommentti